Body Stress Release Steenwijk De ZON - Jolanda de Haan - 0625408969
Body Stress Release Steenwijk De ZON - Jolanda de Haan - 0625408969

Tips & Links

Algemene tips bij BSR behandeling


Algemeen
* Probeer de natuurlijke S-vorm in de wervelkolom te respecteren, door een goede houding aan te wennen. Zorg voor een goede holte in de onderrug, houd de schouders recht en de borst wat naar voren. Op deze manier wordt de wervelkolom zo min mogelijk belast.
* Verminder dagelijkse stress en inspanning zo veel mogelijk, in het bijzonder in de opstartfase van BSR. Dit vergroot de effectiviteit van de behandelingen en bespoedigt het proces van herstel.
* Drink voldoende water, zodat het lichaam goed gehydrateerd blijft en afvalstoffen kan afvoeren.

Zitten
* Bij het zitten gaan: breng het stuitje naar achteren, buig licht door de knieën en ga zitten. Door zo te gaan zitten wordt de natuurlijke holte in de onderrug gewaarborgd, dus ook nu een holle rug houden.
* Wissel zitten regelmatig af met lopen of andere activiteiten, zeker bij rug-, nek- en schouderklachten.
* Voorkom een scheve zithouding die ontstaat bij het zitten met over elkaar geslagen benen of met een telefoon of portemonnee in de achterzak.  
* Zit niet onderuitgezakt (zitten als een banaan) of met gestrekte benen recht vooruit op de bank. Deze houding veroorzaakt veel spanning in de onderrug.
* Zorg ervoor dat bij het zitten de knieën zich iets lager bevinden dan de heupen. Leg zo nodig een kussen op de stoel zodat deze wat hoger is en anders, kruis de onderbenen.
* Het hoofd langdurig naar voren buigen vraagt veel van de nek- en schouderspieren. Ongemerkt doen we dit vaak zoals tijdens werken, lezen of bij gebruik van mobiele telefoon of tablet. Dit kan leiden tot nek-/schouderklachten en hoofdpijn. Houd daarom smartphone, tablet of leeswerk zoveel mogelijk recht voor je, zodat de nek zo min mogelijk belast wordt. Maak eventueel gebruik van een tablet- of boekenstandaard en wissel houding en activiteiten regelmatig af.


Slapen

* Slaap als volwassene niet op de buik, dit forceert de nek

* Zorg ervoor dat het kussen goed de holte in je nek opvult en dat de nek zo recht mogelijk ligt.

Buigen en tillen
* Vermijd een gebogen rug, bijvoorbeeld voorover hangen tijdens tuinieren of klussen. Ga dan door je knieën om je rug te sparen.
* Til met een rechte rug en buig daarbij de knieën. Verdraai de rug niet tijdens het tillen en houd het voorwerp tegen je lichaam aan
* Draag een (schouder)tas niet altijd aan één kant. Wissel af of kies voor een rugzak.

Oefeningen/sport
* Doe niets wat de natuurlijke spankracht van de spieren forceert.
* Vermijd overbelasting en zorg voor voldoende rust.
* Aan te bevelen activiteiten zijn bijvoorbeeld (stevig) wandelen of fietsen (rechtop zittend).


Tips!

BSR is aan te raden bij de meest uiteenlopende klachten.

De zachtheid van de techniek maakt

dat BSR geschikt is voor iedereen.


Natuurlijk gezond!


Zelf doen
Je kunt zelf veel doen om je gezondheid op een natuurlijke manier te verbeteren. Tegenwoordig zijn er veel websites waar je informatie kunt vinden. Werken aan je gezondheid is belangrijk, wen jezelf goede gewoonten aan en voel wat goed voor jou is. Hieronder een aantal zaken waar je naar kunt kijken.Water drinken
Hier volgt nog tekstVoeding
Hier volgt nog tekstBeweging
Hier volgt nog tekstBuiten
Hier volgt nog tekst