Body Stress Release Steenwijk De ZON - Jolanda de Haan - 0625408969
Body Stress Release Steenwijk De ZON - Jolanda de Haan - 0625408969

Body Stress Release


BSR stimuleert het lichaam deze spierspanning los te laten,

waardoor de communicatie tussen hersenen en zenuwstelsel zich kan herstellen en klachten gaan afnemen.


Oorzaak & gevolg


Stress
Ieder mens wordt dagelijks blootgesteld aan verschillende vormen van spanning. Dat is geen probleem, want stress  is tot op zekere hoogte ook nodig, het houdt ons alert en actief en kan goed verwerkt worden door het lichaam.


Als stress echter teveel wordt of te lang aanhoudt, wordt het een ander verhaal. Dan raakt het lichaam overbelast

en houdt het de spanning vast. Deze vastgezette spier-spanning noemen we body stress.

Uit pure zelfbescherming zal het lichaam zich dan wapenen tegen deze overbelasting. Het heeft rust nodig en is genoodzaakt ons te beperken in onze bewegings-vrijheid. Dit uit zich vaak in stijfheid, pijn, vermoeidheid, gevoelloosheid, lusteloosheid, etc.Lichamelijke overbelasting
Kan acuut ontstaan door een verkeersongeluk, een ernstige val of door het verkeerd tillen van een zwaar voorwerp bijvoorbeeld. Het kan ook langzaam worden opgebouwd, door structureel verkeerde houding, belastende sport, zwaar lichamelijk werk of veel herhalende bewegingen. Zwangerschap of een langdurig ziekbed kan ook fysieke overbelasting veroorzaken.


Emotionele overbelasting
Ontstaat bij heftige emoties zoals boosheid, verlies van een dierbare of een ander soort shock. Over langere tijd opgebouwde spanningen zoals financiële zorgen, depressie, strubbelingen op het werk of verstoorde relaties dragen eveneens bij aan emotionele overbelasting.

Chemische overbelasting

Wordt veroorzaakt door het nuttigen, inademen of via de huid opnemen van schadelijke stoffen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan schoonmaakmiddelen, parfums, cosmetica, pesticiden, medicijnen, E-nummers in voedingsmiddelen en hormonale onbalans.


Als het lichaam zijn grenzen begint aan te geven, vergeten we vaak te luisteren...

BSR de behandeling


Loslaten en herstellen
Alle lichaamsdelen en organen in het lichaam worden aangestuurd door de hersenen, via de zenuwen. Door vastgezette spierspanning komen zenuwen in de verdrukking, waardoor ze minder of geen signalen kunnen doorgeven.


BSR stimuleert het lichaam deze spierspanning los te laten, waardoor de communicatie tussen hersenen en zenuwstelsel zich kan herstellen en klachten gaan afnemen.


De BSR-practitioner test je lichaam op body stress. Als er sprake is van verhoogde spierspanning zal je lichaam tijdens het testen reageren door middel van reflexen. Op die manier kan worden vastgesteld welke releases nodig zijn en in welke richting deze moeten worden uitgevoerd. Vervolgens worden impulsen gegeven, met lichte druk, op de juiste plaats en in de juiste richting, die het lichaam aanzetten spanning los te laten.


BSR voor wie

BSR is aan te raden

bij klachten als

gevolg van verhoogde spierspanning zoals:

• hoofd-, nek- en schouderklachten
• migraine, hoofdpijn, duizeligheid, whiplash
• tandenknarsen, kaakklemmen, oorsuizen
• bursitis, RSI, tennisarm, carpaal tunnel syndroom
• gewrichtspijn, krachtverlies, frozen shoulder
• tintelingen, kramp, gevoelloosheid in armen/ benen
• spit, ischias, hernia mogelijk met uitstralingspijn
• pijn of stijfheid in heupen, benen, billen
• fibromyalgie, chronische pijnklachten
• pijnlijke knieën, enkels, restless legs

• allergische reacties, hooikoorts, astma
• spijsverteringsproblemen, maag- en darmklachten
• hormonale klachten
• blaasproblemen, incontinentie
• zwangerschapsklachten, problemen zwanger worden
• menstruatie- of overgangsklachten
• vermoeidheid, verstoord slaappatroon
• burn-out, depressie
• ADHD, concentratieproblemen, rusteloosheid
• sportblessures, overbelasting, groeipijn

Ervaringen

Na 20 jaar rugpijn kan ik Diclofenac laten staan!

- Egbert, 47 jaar

Al 20 jaar had ik chronische pijnklachten in mijn onderrug uitstralend naar mijn been. Zo erg dat ik op enig moment niet meer op mijn been kon staan. Aanvankelijk ben ik hiervoor naar de huisarts gegaan, die constateerde een extreem hoge spierspanning waardoor zenuwen bekneld raakten. Hij schreef mij Diclofenac tabletten voor.

Deze symptoombestrijding hielp dan even maar de klachten kwamen toch weer terug. Vorig jaar vond ik dat de oorzaak van deze problemen aangepakt moest worden omdat het slikken van Diclofenac zeer ongezond is. Ik was al begonnen me een gezondere levensstijl aan te wennen. Ik ben naar de fysiotherapeut gegaan die mij doorstuurde naar sportfysio. Toch kwamen de problemen steeds weer terug. Ik ben gaan zoeken op internet en ben toen terecht gekomen bij Jolanda de Haan van BSR Steenwijk De Zon. Na de tweede behandeling al voelde ik een enorme verlichting en vanaf dat moment ging het alleen maar beter!    De behandelingen zijn niet belastend, zeer rustgevend en mijn algehele gezondheid is vooruit gegaan. Na vele jaren kan ik de Diclofenac laten staan!!! Ik ervaar het contact met Jolanda als zeer prettig, ze is toegankelijk en meedenkend.


Het probleem bleek uit de mijn nek te komen!
- Janneke, 30 jaar

​Na maanden van onderzoeken en behandelingen in het ziekenhuis en in het hand & pols centrum, kwam ik maar niet van mijn dove/zere handen af. Via-via ben ik bij Jolanda de Haan van BSR Steenwijk De Zon terecht gekomen. Het probleem bleek uit de mijn nek te komen! Na een aantal behandelingen voelde ik een enorme verbetering, zo fijn! Ik kan het iedereen aanraden!


Het duurde even, maar het gaat nu zoveel beter!
- Margreet, 56 jaar

Al een tijd liep ik met vage rugklachten en daarbij zat mijn nek helemaal vast. Ook had ik buikklachten, problemen met de stoelgang en ik sliep al geruime tijd slecht vanwege een lange periode van stress. Ik weet dat ik altijd heel goed voor mijn omgeving zorg, maar ik luister niet altijd goed naar mijn eigen lichaam. Hoog tijd om daar wat aan te doen, ik heb een afspraak gemaakt met Jolanda van BSR Steenwijk De Zon. Zo blij dat ik deze stap heb genomen! Ik ervaar de behandelingen als ontspannend en zeer prettig. Het duurde wel een paar weken, maar het gaat nu zoveel beter! Verder houd ik me goed aan de adviezen met betrekking tot mijn houding én ik zorg weer goed voor mezelf! Blij dat ik toevallig (!) over BSR heb gelezen en de stap heb gezet!Ik heb nu zelfs minder last van Migraine!
- Judith, 43 jaar

Na vorig jaar een auto-ongeluk te hebben gehad, ben ik op aanraden van mijn werkgever bij Jolanda terecht gekomen voor Body Stress Release, omdat ik als gevolg van het ongeluk veel pijnklachten had aan mijn nek en schouders. Dit werd maar niet beter. Na een paar behandeling merkte ik al duidelijk resultaat. De pijnklachten werden minder en ik kon veel beter achter de computer mijn werk doen, waarbij mijn concentratie ook gelukkig weer verbeterde. Voor het ongeluk had ik regelmatig last van mijn rug. Door de behandelingen bij Jolanda en ook zeker door de adviezen m.b.t. houding, heb ik veel minder rugklachten. En ik heb zelfs nu veel minder last van Migraine! Ik merk dat mijn lichaam zoveel baat heeft bij de BSR-behandelingen dat ik, nu de klachten van mijn nek en schouders zijn verholpen, toch regelmatig voor een behandeling blijf komen. Het is altijd weer een heerlijk gevoel als ik van een behandeling kom, alsof de spieren weer veel losser zijn. Ook de tips die ik krijg van Jolanda werken goed voor mij.


Na de Covid vaccinatie, onophoudelijk gaan vloeien

- Roos, 23 jaar

Meerdere behandelingen vanuit het ziekenhuis gaven geen resultaat. Na ruim een halfjaar, drie sessies ingepland voor de body stress release bij Jolanda. Na twee sessies is het vloeien gestopt! Heel bijzonder. Ik ga door met de BSR behandelingen, om mijn hormoonbalans verder te normaliseren.


Aangenaam verrast door de werkzaamheid van BSR!   - Christina, 58 jaar

's-morgens werd ik wakker met een stekende pijn in mijn onderrug, uitstralend naar mijn rechter bil, been en enkel. Het was zo erg dat ik niet meer kon lopen, ik zakte door mijn been, zeer pijnlijk allemaal. Bleek ischias te zijn. Ik heb het 3 dagen volgehouden, maar helaas geen verbetering. Toen heb ik BSR Steenwijk De Zon gebeld. Na de eerste behandeling van Jolanda de Haan en de nodige adviezen, voelde ik de volgende dag al een behoorlijke vermindering van de pijn, ik kon weer voorzichtig op mijn been staan en rustig lopen. Ik ben aangenaam verrast door de werkzaamheid van BSR! En ik begrijp nu dat BSR ook preventief een bijdrage levert aan een goede gezondheid. Ik ga inmiddels elke 6 weken, voor een behandeling, voorkomen is beter dan genezen!


Lage rugpijn uitstralend naar de benen, nasleep van de zwangerschap.   - Tessa, 29 jaar

Via een goede vriendin ben ik bij Body Stress Release ' De Zon'  in Steenwijk terecht gekomen.
Mijn klachten bestonden voornamelijk uit: Lage rugpijn die uitstraalde naar de benen, een nasleep van de zwangerschap. Ik heb nu drie behandelingen bij Jolanda gehad in Steenwijk en de klachten zijn zo goed als verdwenen. Ik zou de BSR behandeling zeker aanraden! Vooral bij stress, pijn of andere lichamelijke klachten.

Filosofie & historie

BSR de historie

BSR is ontwikkeld in Zuid-Afrika door het echtpaar Ewald en Gail Meggersee. Oorspronkelijk in Amerika opgeleid tot chiropractor, voerden zij vanaf 1981 hun praktijk in Kaapstad. Ewald kampte al vanaf zijn vijfde jaar met zware lichamelijke problemen, veroorzaakt door een val uit een boom. In hun zoektocht naar verbetering ontdekten zij dat een zachte manier van werken de beste resultaten gaf. Het lichaam werd daardoor niet overbelast en hoefde zich niet te verdedigen of te beschermen. Ook ontdekten zij dat

er lijnen van spanning ontstaan met een bepaalde richtingscomponent. Duizenden mensen vonden de weg naar hun praktijk met opmerkelijke resultaten.


Gaandeweg ontwikkelden zij zo een nieuwe gezondheidstechniek, Body Stress Release.
In 1987 zijn zijn Ewald en Gail gestart met de opleiding tot BSR practitioner in Zuid-Afrika, waar de Body Stress Release Academy nog steeds gevestigd.

Sinds 2015 is er ook in Europa een opleidingslocatie,

in Engeland:
• Rondevlei, Zuid Afrika
• Dorset, Engeland


BSR in Nederland

Sinds 1995 is BSR in Nederland en inmiddels zijn er hier meer dan 100 praktijken. Meer weten over BSR? Kijk dan op de site van Body Stress Release Nederland: www.bodystressrelease.nl

BSR de filosofie

Body Stress Release richt zich op het lichaam als geheel. Deze holistische techniek is gebaseerd op een groot respect voor het zelfhelend vermogen van het lichaam.


BSR stelt geen diagnoses en behandelt geen ziekten, maar gaat ervan uit dat bij klachten het systeem uit balans is.


De release stimuleert het lichaam zichzelf te herstellen door spanning los te laten. Door inzicht te krijgen in de werkwijze van het lichaam (waarom krijg je de klachten) leer je zelf wat te doen voor een betere gezondheid.